Teysir Subhi (Fi)

Partiledare för Feministiskt initiativ
& kommunpolitiker i Göteborg

"STOPPA MÄNS VÅLD - I HEMMET, PÅ GATAN, MELLAN LÄNDER OCH MOT PLANETEN!"

Teysir är folkvald politiker i Göteborgs kommunfullmäktige. På listorna till höstens val står Teysir som etta på Feministiskt initiativs lista i Göteborg och till riksdagen. 

Kalender

Previous events

Jun18

DET ÄR VALÅR & VI SÄTTER IGÅNG VALRÖRELSEN MED POLITK & FEST Politik & fest på Café Hängmattan i Majorna! Alla är välkomna och det är fri entré. Mat och dryck går att köpa på plats. Vi börjar kl. 18, har program 19-22 och håller öppet till 01 för den som är sugen på fest! Hållplats: Stigbergstorget.

POLITIK ♀ Brandtal av Teysir Subhi, partiledare för Feministiskt initiativ och kommunpolitiker i Göteborg. Underbart!! Har du inte hört Teysir tala förut, så ta chansen nu. Applåder utlovas - och de kommer att komma från dig! ♀ Utfrågning av kandidater, till riksdag, region och kommunfullmäktige. ♀ Tal av flertalet Fi-politiker. ♀ Lansering av Feministiskt initiativs valplattform för Göteborg.

ARTISTER ♀ STINA VELOCETTE UPPTRÄDER! Artist, låtskrivare och producent från Göteborg som är verksam inom Sveriges hiphop- & reggaescen ♀ DJ MISS JEN SPELAR SKIVOR! Det blir afrobeat, dancehall och reggae ♀ DJ LEBB ZEPPELIN SPELAR SKIVOR! Räkna med mycket hiphop, RnB och queera hits

❤ Vi längtar efter att träffas efter två år av pandemi och digitala möten! Nu ses vi! Nu kör vi! ❤

https://www.facebook.com/events/735647900914519/

Jun18

Gå i Prideparaden med Feministiskt initaitiv

Göteborg

Rrriot Samba trummar oss fram genom årets Prideparad! Pride Parade 2022 avgår från Gibraltarvallen. Vi fortsätter sedan gå längs Gibraltargatan, Viktor Rydbergsgatan, förbi Götaplatsen, in på Kungsportsavenyn, förbi Bältespännarparken och Brunnsparken, och avslutar på Gustav Adolfs torg.

Jun17

Klimatdemonstration

Olof Palmes plats, Olof Palmes plats, Göteborg

Bred klimatdemonstration. Samling klockan 17.00 på Olof Palmes plats, Järntorget.

Göteborg är Sveriges oljehuvudstad. Det kommunala bolaget Göteborgs Hamn hanterar hela 50% av landets råoljeimport. Behovet av att bryta med fossilberoendet har aldrig varit större än nu – inte bara IPCC utan också kriget i Ukraina visar detta. Att en ny fossilgasterminal terminal planeras för Göteborg gör marschen mer aktuell än någonsin.

En bred skara arrangörer står bakom demonstrationen. Feministiskt initiativ stöttar. Deltagande partier går inte i block, utan sprider ut sig i demonstrationståget, för att stötta.

May3

Teysir Subhi, partiledare för Feministiskt initiativ och etta på partiets lista till Göteborgs kommunfullmäktige deltar i debatt tillsammans med samtliga partiers lokala toppkandidater. Debatten äger rum på Göteborgs stadsbibliotek och börjar klockan 18.00. Välkommen!

Vi sänder även samtalet på vår Facebook (https://www.facebook.com/feministisktinitiativgoteborg).

May1

Första maj: Kvinnors arbetskraft är ovärderlig!

Järntorget, Göteborg

Den första maj demonstrerar vi för att uppvärdera kvinnors arbete. I Göteborg går Feministiskt initiativ till val på att införa 6 timmars arbetsdag för kommunalt anställd omsorgspersonal - som ett första steg vill vi se 6 timmars arbetsdag för kommunens undersköterskor.

Kvinnors arbetskraft är ovärderlig och måste uppvärderas, oavsett om det gäller lönearbetet eller obetalt arbete i hemmet. Kvinnor är överrepresenterade inom vård- och omsorgsyrken, tar fortfarande ut större delen av föräldraledigheten, merparten av alla VAB-dagar, står för mer av det obetalda arbetet i hemmet och arbetar oftare deltid med osäkra arbetsvillkor.

Kvinnodominerade yrkesområden ger fortfarande lägre löner och varannan kvinna som lever idag riskerar att bli fattigpensionär. Det vill Feministiskt initiativ ändra på, genom att höja kvinnors löner och pensioner, främja ett jämställt uttag av föräldraledigheten, säkerställa rätt till heltid och göra 6 timmars arbetsdag till norm.

Kom till Järntorget och lyssna klockan 13.00 den första maj! Därefter demonstrerar vi tillsammans genom Slottsskogen.

Välkommen att delta! ♀

Apr29

Soraya Post i panelsamtal om feminism och antifeminism

 —  —

Mötesplats Göteborg, Södra Allégatan 1B, Göteborg

Soraya Post (Fi) deltar i ett panelsamtal om antifeminismens utveckling och konsekvenser för den feministiska rörelsen. Samtalet arrangeras av Gender and Development in Practice (GADIP) och är en del av en internationell feministisk konferens som hålls i Göteborg. Du som vill delta kan anmäla dig via mejl till info@gadip.se. Du kan även delta via Zoom och anmäler dig i sådana fall via denna länk: https://zoom.us/meeting/register/tJMpceGgrDgvHtFkZfTxxyTlkzMS74V7cXOs

Apr27

#metoo, vad händer sedan?

 —  —

Hyresgästföreningen, Första långgatan 17 B, Göteborg

metoo – vad händer sedan? Vi går samman mot mäns våld och övergrepp mot kvinnor. Detta är en kväll som handlar om vad som hänt och vad vi kan göra framöver.

Under kvällen medverkar organisationer med olika erfarenheter och kunskaper. Vi bjuder på fika och musik.

Arrangeras av: S-kvinnor, C-kvinnor, Liberala kvinnor, Fredrika Bremer-förbundets Göteborgskrets, Svenska Kvinnors Vänsterförbund, Feministiskt initiativ, Kvinnliga Akademikers Förening Västra kretsen, Kvinnostrejk, Kvinnofolkhögskolans stödförening, Soroptimisterna och Hyresgästföreningen.

NYHETSBREV

Skriv upp dig för att få Feministiskt initiativ Göteborgs nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad i valrörelsen!