PARTILEDARE

Agnes Lundgren och Luis Lineo valdes till partiledare av partikongressen 2023 och leder nu Feministiskt initiativ framåt tillsammans med partistyrelsen.

LUIS LINEO

47 ÅR, STOCKHOLM, Verksamhetsutvecklare på Mediehuset Fanzingo och på MenEngage Europe-sekretariatet.

Luis är född och uppvuxen i Ukraina och flyttade till Sverige som tonåring med sin chilenska mamma och syster. Luis har många olika engagemang i Feministiskt initiativ bakom sig. Han var riksdagskandidat för Feministiskt initiativ 2018 och 2022 och har varit representant på både kommunal och regional nivå i Stockholm. Luis är idag säkerhetspolitisk talesperson för Fi och har suttit i partistyrelsen sedan 2019, sedan våren 2022 har han också haft uppdraget som partisekreterare. Luis har arbetat med unga människor i utsatta områden samt med våldsprevention och jämställdhetsfrågor med killar i snart 20 år.

  

 

AGNES LUNDGREN

36 år Visby, Spelledare.

Agnes har tidigare arbetat som politisk sekreterare och ombudsperson för Fi Gotland samt suttit som ersättare i Gotlands regionstyrelse för Fi och kandiderade även för Fi i riksdagsvalet 2022. Agnes har studerat till förskolelärare och därtill gått flera konstutbildningar samt utbildat sig inom dans och scenisk gestaltning. I sitt nuvarande arbete som spelledare för rollspel leder hon och engagerar de deltagande barnen på ett inkluderande sätt.