8. Tobias Cowie

Tobias har tidigare suttit i styrelsen för Fi Västra Götaland där han bland annat var medlemsansvarig och arbetade med informationsmejlen som skickas ut till medlemmarna. Han är uppväxt i Kungälv men bor och jobbar sedan många år tillbaka i Göteborg. Han har tidigare arbetat som tryckare men är numera ventilationstekniker. Tobias är intresserad av all typ av kultur och det är en av hans hjärtefrågor. De frågor som Tobias vill fokusera på i kommunfullmäktige är:

  1. Kulturpolitiken. En jämställd kultur som är till för alla. Göteborg är en segregerad stad, vilken kultur du kan ta del av beror på vilket område du bor i. Tobias vill verka för att all kultur ska vara lika mycket värd. Vi måste komma bort ifrån den nuvarande politiken som förs på området där sportevenemang som mest ses av via män är norm.
  2. Skolpolitiska frågor.
  3. En jämställd stad. Genus och jämställdhetsarbete ska genomsyra all verksamhet. Han vill ha ett samhälle som är till för alla, oavsett kön, sexuell läggning, religion, ålder, kultur och funktionalitet.

mariellejensen