4. Gudrun Tiberg

Gudrun, eller Tibbe som hon allmänt kallas, har varit engagerad i Fi sedan starten. Hon är journalist i grunden och har arbetat på många olika arbetsplatser, både i Sverige och utomlands, med att informera allmänheten om deras skyldigheter och rättigheter. I Marks kommun rapporterade hon i alla ärenden rörande information, konsumentfrågor och invandring till en särskild informationsnämnd. Den tid som Tibbe inte spenderar på Fi lägger hon på sitt konstnärskap – hon både målar och skulpterar. Hon är dessutom expert på svenska språket och engagerad i seniorers villkor. De frågor som Tibbe vill fokusera på i kommunfullmäktige är:

  1. Seniorfrågor. Hon sitter i Göteborgs pensionärsråd och eftersom 25 procent av väljarna i valen i år kommer att vara pensionärer, koncentrerar hon sig på seniorers frågor just nu. Särskilt fokuserar hon på äldre i trafiken.
  2. Skolan. Tibbe har arbetat i mer än 20 år i Göteborgs kommun och känner väl till hur stadsdelsnämnderna, som tar hand om skolfrågorna, fungerar. Hon vill ta strid för de kommunala skolorna där hennes tre söner gått.
  3. Omsorgen. Hon vill bland annat fokusera på funktionsnedsattas situation och skapa bättre tillgänglighet.

mariellejensen