FI flyttar demonstration den första maj till Kungälv

Ta bussen med F! till kärleksfesten i Kungälv!

Än finns det platser kvar på bussarna till Kärleksfesten i Kungälv, men de går åt! Glöm inte att anmäla ”kommer” för att garantera plats. Vill du anmäla fler resenärer så går det bra att maila till: styrelsen@figoteborg.se

Buss avgår från Olof Palmes Plats (parkeringen bakom/brevid Folkets Hus) kl. 11.30.
Buss tillbaks från Kungälv (Fästningsruinen) avgår kl. 15.15.

I år flyttar Feministiskt Initiativ Göteborg vårt 1:a maj-evenemang till Kungälv. Att låta NMR få ta plats på våra gator utan att visa motstånd är inte ett alternativ. Vi tänker aldrig låta nazismen få ta plats och lämnas ostörd! Tillsammans visar vi att kärlek är större än hat, att hopp är större än rädsla, att rosa är snyggare än brunt! FI bjuder in alla feminister och anti-rasister till motdemonstration och Kärleksfest i Kungälv på 1 maj.

Det är allvar nu! FI verkar för att EU ska förbjuda nazistisk och fascistisk organisering, i enlighet med CERD-konventionen. Högerextremister, fascister och nazister vinner mark över hela Europa, och vi som står på frontlinjen för kvinnors och marginaliserades gruppers rättigheter hotas av nazisternas våld.

No more! Vi mobiliserar tillsammans och bryter rädslan. Vi måste helt enkelt agera, innan det är för sent! Kom med oss.

Bussar går gratis från Järntorget till Kungälv och tillbaks. På plats i Kungälv kan ni välja mellan den familjevänliga Kärlekspicknicken vid Fästningsruinen med hoppborg, drakbygge, ansiktsmålning, musik och talare. Eller gör som hundratals andra kommer göra och visa ditt motstånd mot NMR vid deras demonstrationsväg i närheten. Det kommer många motdemonstranter och tillsammans är vi säkra!

Var kreativ och ha skoj. Tillverka plakat, hitta på upptåg, ta med dig vänner. Åk med oss till Kungälv och visa att vi feminister är så många fler än hatarna!

Observera att detta innebär att vi inte kommer ha någon demonstration i Göteborg i år.

Sprid Kärleksfesten, se här: https://www.facebook.com/events/838296883188772/

#europeneedsfeminism

/Styrelsen Fi Göteborg

 

Läs GP:s artikel här!

 

 

 

 

F! Göteborg