Feministiskt initiativ Göteborg presenterar sin valplattform

36872628_10155416912203204_5153020908981452800_n
Pressrelease 20 juni 2018: Feministiskt initiativ Göteborg presenterar sin valplattform

Feministiskt initiativ Göteborg går till val på villkorslös välfärd

När Feministiskt initiativ Göteborg presenterar sin valplattform står mänskliga rättigheter, miljö, klimat och villkorslös välfärd i fokus. – Vi värnar Göteborg och vill skapa ett samhälle där alla människor är fria att utveckla sin fulla potential, säger Stina Svensson, gruppledare för Fi Göteborg och etta på kandidatlistan.

Efter fyra år i kommunfullmäktige siktar Feministiskt initiativ Göteborg i höstens val på att komma in i kommunstyrelsen. Partiet gör det med en feministisk politik som försvarar de mänskliga rättigheterna och som är rustad för att leva upp till Parisavtalet och säkerställa att Göteborg tar ansvar för klimatet och leder utvecklingen i en mer miljövänlig riktning.

– Vi har ett intersektionellt perspektiv som övriga partier saknar och det behövs mer än någonsin. Vi förstår hur de sju diskrimineringsgrunderna samverkar och förstärker varandra och vår politik går ut på att stärka och bevaka mänskliga rättigheter för alla. Det är metoden för att skapa ett hållbart samhälle fritt från alla former av diskriminering, säger Stina Svensson.

Bland partiets reformer märks stärkta rättigheter för asylsökande, hemlösa EU-migranter och papperslösa, arbetstidsförkortning, ett fossilfritt Göteborg, minskad bilism, gratis kollektivtrafik, tvålärarsystem, vegetarisk norm i offentlig verksamhet, samtyckesundervisning i grund- och gymnasieskolor, ökat stöd till tjej- och kvinnojourer, fler platser på äldreboenden, ökad tillgänglighet till färdtjänst, fler billiga hyresrätter och fler anställda inom vård och omsorg.

Klicka här för att ladda ned vår valplattform för fullständig version av Feministiskt initiativ Göteborgs politik.

För intervjuer, bilder och mer information, vänligen kontakta:

Maria Hellbjörn, pressekreterare Feministiskt initiativ Göteborg

maria@hellbjornschedwin.se

0706 82 33 73

F! Göteborg