Vi accepterar inte en nazistisk manifestation

Fi Göteborg: Inga nazister på våra gator

Lördagen den 30 september sluter Nordiska Motståndsrörelsen (NRM) upp för att demonstrera mot regeringen (som de anser leder folket mot undergång) och mot de stora svenska mediehusen (som de anser vara folkets fiende). De hoppas på en episk uppslutning och vill, med egna ord, ta över Göteborg för gott.

Känner ni igen retoriken?

NRM är en antidemokratisk, nazistisk och mycket våldsam rörelse som är sprungen ur vit makt-rörelsen. Bara under 2015 dömdes en fjärdedel av 159 kartlagda NRM-aktivister för vålds- eller vapenbrott (granskning av tidningen Expo, december 2016).

Vi i Feministiskt initiativ tycker att det är ofattbart att nazister tillåts manifestera på våra gator. Det är en otäck förlängning av den normalisering som pågått där nazister släpps in i såväl tv-studior som bokmässor.

På lördag den 30 september sluter vi därför upp i den motdemonstration som äger rum med start på Heden klockan 11.

Vi får inte glömma. Vi får inte låta det ske igen.

Stina Svensson, gruppledare Feministisk initiativ Göteborg

F! Göteborg