Hallå där Martin Guirguis, ny kassör i F! Göteborgs styrelse!

 

martin

Vilken kommer din roll att vara?

Jag är kassör och förvaltar föreningens ekonomiska tillgångar. Vardagsarbetet består i sköta bokföring och följa upp att vi använder våra pengar som årsmötet har bestämt att vi ska göra. Utöver det kommer det att göras bokslut och budget för kommande verksamhetsår.

Vilka är dina förväntningar på ditt uppdrag?

Jag har väldigt höga förväntningar. Jag hoppas få lära mig massor med nytt, jag är ju ny i rollen som kassör. Utöver det får jag lära känna partiet mycket närmre både organisatoriskt men framför allt alla fina partivänner. Jag vill gärna vara med att vässa vår politik för ett mer rosa Göteborg.

Om du enväldigt fick bestämma i en nationell fråga, vad skulle du bestämma?

Oj vad svårt! Men jag hade nog valt att göra FN:s barnkonvention till svensk lag. Nu finns det ett förslag till riksdagen på att göra detta, men ännu har ett formellt beslut inte tagits.

Hur blev du intresserad av att vara med i styrelsen?

När jag såg att F! Göteborg behövde en ny kassör blev jag sugen direkt av flera anledningar. En ny utmaning eftersom det är en roll jag aldrig haft, i ett parti jag verkligen tror på – klart det lockar! Som både förenings- och politiknörd hoppades jag på att få medlemmarnas förtroende och är glad att jag fick det vid det extrainsatta årsmötet som hölls i slutet av april.

 

 

 

F! Göteborg