Intervjuserie med styrelsen – ”Det var självklart vilket parti jag skulle söka mig till”

Nu har det blivit dags att intervjua nästa styrelseledamot om hur det är att sitta i Fi Göteborgs styrelse. Låt oss presentera vår kassör Elma Durakovic!

Elma

Vad gör du i styrelsen?
Jag sitter som kassör och ansvarar för partiets ekonomi och budget. Under året har jag framförallt arbetet med att bygga upp en struktur för styrelsens verksamhets- och budgetplanering.

Vad har varit roligast?
Jag är en person som alltid engagerat mig, och som i andra sammanhang är det alltid folket man jobbar med gör arbetet roligast.

Om du fick bestämma enväldigt i en nationell fråga, vad skulle du bestämma?
Enkelt, jag skulle öppna de svenska gränserna och jobba för att alla människor oavsett vart de kommer ifrån alltid ska känna sig välkomna till detta vackra land.

Hur blev du intresserad av att vara med i styrelsen?
Jag hade länge funderat på att börja engagera mig partipolitiskt och efter fjolårets val var det väldigt självklart vilket parti jag skulle söka mig till.

Vad betyder det egentligen att vara kassör?
Man ansvarar för styrelsens ekonomi. Arbetsuppgifterna varierar från praktiskt bokföringsarbete till budget- och verksamhetsplanering. Sedan sitter man som ordinarie i styrelse och får möjligheten att engagera sig i andra frågor som styrelsen arbetar med.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att söka till styrelsen?
Gör det bara! Det är fantastiskt givande och roligt. Och du får träffa de mest fantastiska människorna.

Nomineringstiden till ny styrelse och revisorer är öppen till 1 februari. Nyfiken? Mer information hittar du här. 

Nästa intervju är med vår ordförande My Ojaste!

F! Göteborg