Intervjuserie med styrelsen- ”Vi behöver fler engagerade personer”

Vi fortsätter intervjua personer som sitter i Fi Göteborgs styrelse för att ge en större inblick i vad det innebär – och inspirera fler att nominera sig själva och andra. Nu är det dags för Jakob Öster!

 

jakob_FI

 

Vad gör du i styrelsen?
Jag är sekreterare i styrelsen, vilket innebär att jag ansvarar för att protokollföra alla våra styrelsemöten. Jag har också ansvar för vår mail goteborg@feministisktinitiativ.se där jag besvarar och vidarebefordrar mail som kommer in. Men nu är det dags att tacka för mig och därför behöver vi fler engagerade personer som kan tänka sig arbeta i styrelsen!

Vad har varit roligast?
Det roligaste har varit att få vara med och bygga upp organisationen från början och på så sätt kunna börja med ett arbetssätt som varit bra från början. Sen är det ju inte fy skam att få jobba med alla dessa kompetenta och fina människor också!

Om du fick enväldigt bestämma i en nationell fråga, vad skulle du bestämma?
Jag skulle återinföra den statliga inkomstgarantin för konstnärer, för att kunna säkerställa ett växande och mångfacetterat kulturliv, för konsten är bland det viktigaste vi har i samhället!

Vad skulle du säga till någon som funderar på att söka styrelsen?
Gör det! Det är enormt lärorikt och riktigt roligt att få möta och arbeta med så många bra människor!

Nomineringstiden till ny styrelse och revisorer är öppen till 1 februari. Nyfiken? Mer information hittar du här. 

Nästa intervju är med Elma Durakovic som är Fi Göteborgs kassör, missa inte den!

 

 

F! Göteborg