Intervjuserie – Vad innebär det att sitta i styrelsen?

Under ett par kommande veckor kommer vi att intervjua några personer som sitter i styrelsen för att ge er en liten bättre inblick vad styrelsearbetet innebär. Först ut är Tobias som sitter som suppleant i styrelsen.


Vad gör du i styrelsen?
Jag har framförallt arbetat med kommunikationen. Att sätta strukturer för att få hemsida, mail och nyhetsbrev på plats. Sedan har jag också varit engagerad i att få våra olika utskott att träffas och utbyta erfarenheter.

Vad har varit roligast?
Roligast har varit att arbeta med så duktiga och engagerade människor! Det har också varit väldigt givande att få ha varit med och sätta grunden för organisationen i ett sådant tidigt skede. Sen resan till Bryssel som jag fick chansen att vara med på var också väldigt kul. Det var intressant att få inblick i hur politiken fungerar i Bryssel och hur deras beslut där påverkar oss på hemmaplan.

Om du fick enväldigt bestämma i en nationell fråga, vad skulle du bestämma?
Oj, det var en tuff fråga! Jag skulle nog införa en handlingsplan för individuell föräldraförsäkring som tar oss mot lika uttag av föräldradagarna. Jag tror det är en av de viktigaste frågorna för att nå ett jämställt samhälle.

Hur blev du intresserad av att vara med i styrelsen?
Jag blev engagerad iom EU-valet och inför riksdagsvalet så hjälpte jag till i valkiosken med att prata med potentiella väljare. Jag hade väldigt roligt och gillade Fi Göteborg som organisation! Vi var ju överösta med engagerade medlemmar vilket gjorde att det var svårt att hinna med organisatoriskt. Jag kände att det skulle vara kul att vara med och bygga en stabil grund inför nästa val då vi tar oss in i riksdagen 🙂

Vad betyder det egentligen att vara suppleant?
En suppleant har i vår styrelse fungerat på samma sätt som en vanlig styrelsemedlem förutom att den saknar rösträtt ifall alla styrelsemedlemmar är på plats. Saknas någon så får suppleanten rösträtt.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att söka styrelsen?
Hoppa på! Vi har väldigt roligt och en lär sig väldigt mycket! Du behöver absolut inte vara någon expert ifrån start, viktigast är att du engagerad och villig att lära dig.

Nomineringstiden till ny styrelse och revisorer är öppen till 1 februari. Nyfiken? Mer information hittar du här. 

Nästa intervju är med Jakob Öster som är Fi Göteborgs ”ständige” sekreterare, håll utkik efter den!

F! Göteborg