Fi Göteborg söker en kommunikatör med strategisk inriktning.

jobbansokan
Feministiskt initiativ är ett politiskt parti med feminism som ideologisk utgångspunkt. Fi:s vision är ett samhälle där de mänskliga rättigheterna respekteras. Fi utmanar den politiska ordningen och de etablerade partierna med en genomgripande politik mot alla former av diskriminering.

Fi Göteborg består idag av ca 1000 medlemmar samt en styrelse. Efter valet 2014 har vi också idag 3 mandat i kommunfullmäktige. Vi arbetar fortfarande ideellt. Nu söker vi en kommunikatör med ansvar för det strategiska arbetet med kommunikationen med medlemmar, väljare, politiker och media.

OM TJÄNSTEN

Som kommunikatör hos Feministiskt initiativ kommer du arbeta nära Fi Göteborgs styrelse samt ha kontakt med Fi Göteborgs gruppledare i kommunfullmäktige.

Du kommer att ansvara för Fi Göteborgs kommunikationsarbete, vilket innebär att du arbetar både med den strategiska planeringen av partiets kommunikation och det löpande kommunikationsarbetet, exempelvis att skriva pressmeddelanden, debattartiklar och texter till hemsida och sociala medier. Du kommer även vara knuten till vår gruppledare i fullmäktige samt medverka på möten med samverkanspartierna S, Mp och V. Du kommer även att samverka med Feministiskt initiativs nationella kommunikationsgrupp, främst i arbetet med omvärldsanalyser. Allt för att stärka demokratin – både i samhället och internt i Feministiskt initiativ.

VI SÖKER DIG SOM

 • Har relevant utbildning eller studerar relevant utbildning och har yrkeserfarenhet av arbete med pressfrågor och/eller kommunikationsfrågor i en politiskt styrd eller samhällsorienterad organisation
 • Har ett stort engagemang och intresse för politik och samhällsfrågor
 • Har erfarenhet av både strategiskt och löpande arbete med kommunikation.
 • Har erfarenhet av arbete med kommunikation i sociala medier
 • Har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och i skrift
 • Har kunskaper om och insikter i jämställdhetsfrågor och mänskliga rättigheter och kan tillämpa ett antirasistiskt feministiskt perspektiv i ditt arbete
 • Har kännedom om Feministiskt initiativs politik

MERITERANDE

 • Kännedom om kommunens organisering
 • Erfarenhet av arbete inom frivilligorganisationer
 • Erfarenhet av arbete med pressfrågor och/eller kommunikation för en politiker eller förtroendevald
 • Egna erfarenheter av diskriminering.
 • Intresse för kommunpolitik

Eftersom arbetet i Fi sker på ideell basis måste du ha förmåga att kunna arbeta självständigt men i kontinuerligt samarbete och dialog med Fi Göteborgs styrelse och gruppledaren. Du bör också ha god förmåga att knyta och upprätthålla yrkesmässiga kontakter i arbetet.

Det är också viktigt att du har vana av att göra dina egna prioriteringar i en tidvis stressig miljö, att du har gott omdöme, hög integritet och att du delar Fi:s värderingar och det antirasistiska och feministiska perspektiv som är utgångspunkten både internt på arbetsplatsen och utåt.

ANSÖKAN

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till styrelsen@figoteborg.se

Sista ansökningsdag är den 2016-01-30

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Elma Durakovic (Fi Göteborg, ekonomiansvarig) på 070-92 45 737.

VILLKOR

Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetet är halvtid på projektbasis.

Provanställning tillämpas.

Lön enligt överenskommelse.

F! Göteborg