Hallå där My Ojaste!

Efter årsmötet den 11:e januari träffade vi My Ojaste som precis blivit vald till ordförande för Fi Göteborg. Vi passade på att ställa några frågor till den nya ordföranden.

Hallå där My Ojaste, hur känns det?

Det känns jätteroligt. Jag är taggad att vara med och bygga upp Fi Göteborg. 

Hur vill du leda styrelsearbetet?

Jag gillar tydliga strukturer och tydlig ansvarsfördelning. Medlemmar ska lätt kunna få en överblick och veta vem de ska höra av sig till i olika frågor. Jag vill också att det ska vara enkelt för medlemmar att börja engagera sig, bland annat genom regelbundna medlemsmöten.

Vilka är dina viktigaste frågor?

Jag brinner för äldreomsorgen. Jag har tidigare jobbat i hemtjänsten och sett hur viktigt det är med en feministisk analys för att komma till rätta med det som inte fungerar. Men jag brinner för feministiska frågor i allmänhet.

Vad har du för visioner för Fi Göteborg?

Jag vill att Fi Göteborg ska bli en så intersektionell organisation som möjligt. Vi ska vara välkomnade, öppna och transparenta och undvika strikta hierarkier. Jag vill att vi ska bibehålla känslan av att en kan vara med från första början och att vi gör detta tillsammans! 

Vad ser du mest fram emot?

Nu närmast ser jag fram emot det konstituerande mötet och att få igång arbetet. Sedan ser jag fram emot 8:e mars!

My Ojaste

My Ojaste, nyvald ordförande för Fi Göteborg.

 

 

F! Göteborg