Fi tar plats i nämnder i Göteborg

Det stod sent på torsdagsnatten efter ett långt möte klart att Fi tar plats i fem nämnder i Göteborg. Detta innebär att Fi får ökade möjligheter att driva en feministisk och antirasistisk politik i kommunen.

På kommunfullmäktigemötet den 11:e december 2014 valdes representanter från Fi in som ersättare i fem nämnder. Sedan tidigare står det också klart att Fi tar plats i fullmäktige för Göteborgsregionens kommunalförbund och stadsrevisionen. Flera av platserna har Fi fått genom samverkan med Socialdemokraterna (S), Miljöpartiet (Mp) och Vänsterpartiet (V).

– Vi är mycket nöjda över dessa platser och ser fram emot samarbete med de rödgröna, säger Stina Svensson som är Fi:s gruppledare i kommunfullmäktige.

– Vi har tidigare tillsammans med de rödgröna presenterat och fått igenom en budget som exempelvis innehåller satsningar på kvinno-, tjej- och transjourer. Vi har mycket att tillföra och en annan viktig fråga är hur vi ska kunna få bukt på de orimliga arbetsvillkoren inom offentlig sektor, säger Stina Svensson.

Följande personer kommer att representera Fi i nämnderna:

Åsa Nilsen Nämnden för arbetsmarknad och vuxenutbildning (ersättare)
Ulrika Centerwall Idrotts- och föreningsnämnden (ersättare)
Matilda Jacobsson SDN Centrum (ersättare)
Gudrun Tiberg

 

SDN Örgryte-Härlanda (ersättare) och fullmäktige för Göteborgsregionens kommunalförbund (ordinarie ledamot)
Julia Bahner Fullmäktige för Göteborgsregionens kommunalförbund (ersättare)
Louise Thörnqvist Fullmäktige för Göteborgsregionens kommunalförbund (ersättare)
Tove Adlerbeth Stadsrevisionen (ordinarie ledamot)
Tobias Cowie Valnämnden (ersättare)

F! Göteborg