Tack för en fantastisk valrörelse! Nu tar vi plats!

Ett collage med 17 foton från olika evenemang under valrörelsen.

Ni är fantastiska! Det finns inget annat sätt att inleda den här texten på. Varje ord ni spridit om F! — i valstugorna, på skola och jobb, på Twitter och Facebook — varenda ord har hjälpt oss mot den här dagen. Nu tar vi plats i Göteborgs kommunfullmäktige!

F! och den feministiska rörelsen är större än någonsin. Varje dag kämpar ni mot rasism, funkofobi, transfobi och sexism med en fantastisk energi och ensvishet. Och nu kommer feminismen äntligen börja sätta avtryck i politiken, i Göteborg och i andra kommuner runtom i landet. Våra nya ledamöter kommer med ert stöd i ryggen göra allt i sin makt för att motverka de mörka krafterna som sprider sig genom landet, och sätta alla människors lika värde på agendan. Nu är det vår tur. Vi som tidigare inte har fått höras. Vi som blivit undanhållna makten. De kan inte tvinga oss att vänta längre.

Vi ska se till att de rosa glasögonen är här för att stanna. Och vi kommer göra det tillsammans med alla er fantastiska medlemmar och aktivister. Vi hade verkligen aldrig kunnat göra det här utan er. Trots vår otroligt låga budget har vi lyckats sprida vårt budskap — homeparty för homeparty och ord för ord.

Det är svårt beskriva hur tacksamma vi är. Men vi hoppas att vi istället kan visa det, genom att göra Göteborg till en bättre stad. För alla. Vi ska värna om förtroendet ni gett oss, och inte göra er besvikna. Under de kommande fyra åren kommer Sverige märka att F! är ett parti att räkna med, och nästa mandatperiod kommer vi också göra oss hemmastadda i riksdagen.

Återigen — Tack!

All vår kärlek,
Feministiskt Initiativ i Göteborg

F! Göteborg

Lämna ett svar

Comments