Valspurta med F! — så kan du hjälpa till!

Nu tar vi oss ända in i Riksdagen, men vi behöver din hjälp!

Som ni säkert vet så är alla vallokaler i Göteborg bokade av underbara volontärer! Eftersom vi är 3000 medlemmar bara i Göteborg (!) så har följaktligen en del av er som registrerat sig på fivalsedlar.se inte hunnit anmäla er som ansvariga för en vallokal. Men sörj icke! Det finns en hel del saker som ni kan hjälpa till med, här kommer en liten lista!

  • Stå med valsedlar utanför vallokal på valdagen! 

Ta med en kompis och spendera dagen tillsammans ute i friska luften samtidigt som ni tjänar demokratin! Eller stå ensam och umgås med dig själv, det funkar precis lika bra! Såhär går det till:

  1. Gå in på fivalsedlar.se och boka vallokal och pass. Detta görs under fliken ”Utdelningspass”. Här finns även klara instruktioner på hur en gör när en delar ut valsedlar och vad som förväntas av er. Vid frågor kan ni kontakta veid via hemsidan.
  2. Gå till Valkiosken (står i Brunnsparken och är öppen ungefär 11-19 varje dag, kom mitt på dagen för att vara helt säker på att den är öppen) och hämta ut valsedlar. Du ska ha ca 1 cm av varje sort, kommun och riksdag, per pass du bokar på hemsidan. Du kommer även få Fi-band att klä dig i (tänk Miss Universe-stil, fast så himla mycket coolare) och en pin.
  3. Korrektion av förra medlemsmailet: ni ska inte ta valsedlar från vallokalerna. Anmäl er på hemsidan fivalsedlar.se och hämta valsedlar i valkiosken!
  4. Invänta valdagen – och när den väl kommer ger du dig iväg till din vallokal. Väl framme ställer du dig utanför vallokalen och börjar dela ut valsedlar till dem som går in för att rösta. Observera att du inte ska kampanja för Fi denna dag. Du ska svara på de frågor du kan svara på, men låt valdagen vara till för väljarna och respektera deras val. Ta med något att dricka och ett litet mellanmål så orkar du stå längre och hålla humöret uppe.
  • Redan nu kan du kolla in i förtidsröstningslokaler för att se om valsedlar ligger framme.

Jätteviktigt! Om det inte finns några valsedlar så hör ni av er till blygsamtskrytsam@gmail.com  som svarar så fort hon kan och ger direktiv eller tackar för informationen. Detta får ni hemsk gärna även göra på valdagen! Samma procedur då som under förtidsröstningen – maila Veronica om något fattas.

  • Dela denna bild som visar hur en röstar på Fi med hjälp av en blank valsedel.

Det är jätteviktigt att denna information går ut till alla så att ingen missar hur det går till när en röstar på blank valsedel. Dela på alla sociala medier du har tillgång till! Twitter, Facebook, Instagram, you name it!

valsedelfi

 

F! Göteborg

Lämna ett svar