Fi Göteborg på Nordiskt Forum

Julia Bahner om tillgänglighet på NF2014

År 1994 hölls Nordiskt Forum i Åbo, där samlades stora delar av den feministiska rörelsen från hela norden för att förbereda sig inför FN:s kvinnokonferens i Beijing som hölls året efter. I helgen var det dags igen för feminister att samlas, denna gång i Malmö. Tanken med forumet är att stärka gränsöverskridande nätverk som främjar jämställdhetsarbetet.

Stora delar av Fi Göteborg har varit på Nordiskt Forum i Malmö under fyra dagar. Det är med stolthet som vi märker att Fi-retoriken har smittat av sig på flera av de svenska partierna innan vi ens har kommit in i riksdag och kommun. Drude Dahlerup, professor i statsvetenskap vid Stockholms universitet, använde sig av våran paroll ”ut med rasisterna in med feministerna”. Folkpartiet tackade Fi för att feminism och jämställdhetfrågan på nytt väckts till liv i politiken. Soraya Post fick stående ovationer när hon intog scenen och lovade att ge brun-skjortorna så mycket kärlek att de skulle skämmas för sin ideologi.

Soraya talar på NF2014

Vårt toppnamn Julia Bahner var med på flera punkter där hon talade om hur arbetsmarknaden och kollektivtrafiken måste göras tillgänglig för alla.

Konferensen satsade också mycket på tillgänglighet och ett genomgående tema under seminarier och debatter var hur vi ska arbeta mot fascism och rasism. Vi åker hem till Göteborg inspirerade inför valarbetet som kommer att ta oss in till riksdag och kommunfullmäktige i september!

Gbg kandidater på NF2014

Från vänster syns våra kommunkandidater Julia Bahner, Åsa Nilsen, Annami Löfving (riksdagskandidat), Stefan Nilsson, Ulrika Centerwall och Gabriel Gustafsson.

 

F! Göteborg

Lämna ett svar