TACK FÖR PRIDEN!

Nu är West Pride slut för denna gång. Här kommer en liten bildkavalkad från F!:s Pridedeltagande.

På OPEN MIC – KÄRLEKSLYRIK i Regnbågsparken lästes 10 olika dikter upp för imponerade åhörare. Dikterna berörde ämnen som kärlek, jämställdhet, fred och orgasm. Några av de poeter som deltog var (från vänster) Louise Halvarssson, Jeanette Almsberg och Gudrun Tiberg.

Bilder på poeter

FEMINISTLOBBYN diskuterade likheter och skillnader mellan feministisk kamp och HBTQ-kamp. De lyfte bland annat frågor om transfeminism och transpersoners plats i feministisk politik. I panelen satt Stina Svensson (kommunkandidat), Lars Gårdfeldt (riksdagskandidat) och Maria Ramnehill (aktivist). Veronica Svärd (riksdagskandidat) modererade.

Paneldeltagarna i Feministlobbyn

STINA SVENSSON deltog i POLITIKERDEBATT om vem som ska styra Göteborg, med fokus på HBTQ-frågor. Stina är förstanamn på vår lista till kommunvalet i höst. Stinas hjärtefrågor är kommunens öppenhet, arbetsmarknaden och bostadsbristen.

Scenen med alla politiker på politikerdebatten

HELLE MALMBORG sjöng samhällskritiska visor till stöd för F! i Regnbågsparken. Det verkar inte finnas någon ände på hur många artister som tar ställning för feminism och antirasism!

Helle Malmborg på scenen

GUDRUN SCHYMAN intervjuades av Mian Lodalen i Regnbågsparken, eftersom hon utsetts till årets hetero.  Hon pratade om att kärleken nog egentligen inte har något kön, och frågan publiken ställde sig var om hon egentligen är så hetero…

Mian: ”Skulle du ta ett piller om det gick? För att komma över till den här sidan. Ett piller för att bli lesbisk?”
Gudrun: ”Jag behöver inget piller.”

Gudrun Schyman och Mian Lodalen på scenen

Sist men inte minst deltog vi i REGNBÅGSPARADEN. Vår EU-parlamentariker Soraya Post talade inför en jublande publik innan avgång. Vi vet inte exakt hur många vi var i F!:s paradsektion, men uppskattningsvis närmare tusen. Tusen! Vi var därmed ett av de största partierna i paraden.

Soraya Post står uppe på Konserthusets balkong och talar

Vår glittriga F!-banderoll och gänget som gick längst fram i vår paradsektion

Glada F!:are med regnbågsflaggor och rosa flaggor

Tack till alla som varit med, som kommit och lyssnat, som gjort våra programpunkter så bra som de blev!

Det bådar gott inför kommunvalet.

F! Göteborg

Lämna ett svar