STORT TACK

Bildcollage från picknicken förra helgen. Picknickdeltagare fotade i en rosa glittrig ram och Ulla, 102 år, lyssnar på Gudrun Schyman.Idag har vi till slut nått fram till valdagen, och snart kommer vi att se resultatet av det fantastiska engagemang och intresse som vi har sett. Det vi kallar för den feministiska våren. Valboden är nu stängd, efter många dagar av intressanta samtal och frågeställningar. Vi har träffat så otroligt mycket folk som vill se ett annat Europa och ett annat Sverige. Människor som befinner sig i 60-års åldern och som ser mörkt på framtiden som kommer präglas av fattigdom då pensionen inte räcker till, på grund av ett arbetsliv präglat av lönediskriminering. Människor som diskrimineras från arbetsmarknaden på grund av sitt ursprung och efternamn. Människor som känner oro för den utveckling som pågår i delar av Europa och världen där enbart heterosexualitet accepteras. Vi vet att med Feministiskt initiativ i Europaparlamentet kommer det bli skillnad. Politiken kommer lyftas till en annan nivå och jämställdhet och jämlikhet kommer stå i fokus. Det vet också många av de människor vi talat med. Vi känner alla glädje över att det finns massor av personer som kandiderar till valet som besitter enormt mycket kunskap och kompetens – beredda att använda det och förändra.

Tack till alla sympatisörer, och tack till alla er som varit en del av valrörelsen. Utan alla er som på ett eller annat sätt hjälpt till hade vi aldrig nått ut på det sättet vi har gjort. Det är vi tillsammans som skriver historia och vi kan tillsammans se tillbaka på den här tiden med stolthet och glädje. Oavsett hur det går i valet så vet vi att de frågor som rör jämlikhet, jämställdhet och mänskliga rättigheter har kommit högre upp på agendan och att vi är väldigt många som vill se en förändring.

Tack till alla er!

F! Göteborg

Lämna ett svar