Picknickfesten

Dagens picknickfest var ännu ett tydligt tecken på den enorma genomkraft som F! har fått i Göteborg! Det var en rosa folkfest som inte hade varit möjlig utan våra fantastiska talare, musiker, funktionärer och självklart alla ni som kom och picknickade med oss! Här kommer några peppande bilder och filmer från dagen. Gudrun Schymans tal är teckenspråkstolkat och våra filmer är alltid textade, dock kan du behöva klicka in dig på YouTube för att kunna sätta på texten. Även Lars Gårdfeldts tal kommer upp här när vi har hunnit texta det!

Gudrun Schyman:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=JPFL0ru7PWQ&w=560&h=315]
Ur Gudruns tal: ”Och det vill jag säga, att när vi går till val i Feministiskt initiativ så går inte vi till val med knutna nävar. Vi går till val med en öppen hand. Vi vill ha öppna gränser. Vi vill ha öppna hjärtan. Vi vill ge kärleken fritt spelrum. All kärlek är lika vacker. All kärlek är lika värdefull. Det finns inget starkare än kärleken.”

Lars Gårdfeldt:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=I6Z9j7s9zKo&w=560&h=315]
Ur Lars tal: ”Jimmie Åkesson är på turné överallt i hela Sverige. Svenskarnas parti växer. Deras budskap i Stockholms tunnelbana är hets mot romska tiggare. Budskapet är att vi ska köra ut fattiga EU-medborgare. Budskapet är att vi ska köra ut de hemlösa romerna. Vi i Fi har ett annat budskap. Vi ska inte skicka ut fattiga EU-immigranter. Vi ska inte särbehandla romer. Vi ska skicka ut en enda rom och det är till Bryssel. Och det är Soraya. Hon ska till Bryssel!”

Hellsongs:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=tt0r8oBnYzU&w=560&h=315]

Slynkören:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=0SbgBsUvf58&w=560&h=315]

(För dig som inte behöver textning och/eller tolkning kan vi också rekommendera en film som en av våra medlemmar gjort med olika klipp från dagen: http://vimeo.com/95668360)

 

Bild
Bild
Bild

 

F! Göteborg

Lämna ett svar