4000 samlades med Fi på 1 maj!

Vi är överväldigade! Vi hade räknat med 2000 personer skulle sluta upp med Fi på 1 maj i år – men vi blev dubbelt så många! Så otroligt mäktig stämning! TACK ALLA 4000!

Vi började på Järntorget där vår EU-kandidat Alexandra Byröd talade om riksdagspartiernas feghet;

Det krävs mod och politisk handling. Antingen vill man ha jämställdhet, eller inte!

Byröd talar 1 maj 2014

Vårt fantastiska toppnamn till EU, Soraya Post, fick publiken att fälla tårar i sitt tal;

Det tog 500 år för Sverige att ge en rom en politisk röst – tack Feministiskt initiativ för detta.

Soraya Post talar 1 maj 2014

 

Det finns bara en ras – människan, det finns bara en religion – kärleken, det finns bara en värld – eller ingen värld alls.

Även vår riksdagskandidat Lars Gårdfeldt höll ett spontantal;

Vi har hört i över hundra år att det finns viktigare frågor än kvinnors villkor och rättigheter. Men kvinnor ska inte vänta längre! Det är dags nu!

Gårdfeldt talar 1 maj 2014

Därefter tog vår talesperson Stina Svensson, Soraya Post och Gudrun Schyman täten i det enormt långa tåget genom Haga, Vasagatan och Avenyn till Millenieplatsen.

Soraya, Stina och Gudrun tar täten 1maj 2014
Folkmassan tog aldrig slut! På bilden tagen från Millenieplatsen nedan så var änden på vårt tåg fortfarande kvar på Vasagatan! 4000 personer uppskattade den mycket hjälpsamma polisen att vi var! MÄKTIGT!

Folkmassa med 4000 Millenietorget 1 maj 2014

Vi hade kraftigare högtalare på Millenieplatsen under Schymans tal – men vi beklagar att ljudet ändå inte räckte längs med folkmassan på Avenyn. Men som någon skrev ”Det var härlig stämning i alla fall!”

Gudrun talar1 maj 2014

Schyman inledde med att konstatera att ”Det är mäktigt att se hur många vi är här idag, det är stort.” Hon fokuserade i sitt tal på att Fi är den höga rösten mot rasismens och fascismens utbredning och att vi är partiet som inte mumlar kring rasismen, utan går till val på mandatet att vara rasismens motpol. Hon talade också om vår politik för jämställda löner;

Med dagens löneökningstakt kommer vi inte att ha jämställda löner i Sverige förrän år 2138! Vi tänker inte vänta tills dess! Vi tänker fixa det NU!

(Det kommer fler och bättre foton från dagen!)

F! Göteborg

Lämna ett svar

Comments

 1. Hej Christoffer!
  Har just nu inte tillgång till de inspelningar som jag vet gjordes. Vi lägger upp dem här på hemsidan (och facebook och twitter) i så fall! Till nästa gång får vi hyra högtalare och placera ut längs hela Avenyn…
  /Veronica

 2. Jag och min man och två barn var där och det kändes som att vi var många fler än 4000! Det vi hörde av talet var fantastiskt. Ryser av rörelse! Tack alla!

  1. Eftersom Schyman aldrig skriver ned sina tal – så måste någon transkribera det. Om någon har tiden och erbjuder sig att göra det så är det välkommet!

   Nu ligger video med talet uppe på hemsidan!