Ett hem värdigt ett homeparty

Februaridimman ville inte riktigt lätta den dagen Gudrun Schyman stod på perrongen i Göteborg, för fortsatt färd mot västragötalandsmetropolen Skövde. Väl där möttes hon av något mycket mysigare, nämligen Anna Palm och Dan Eklund, ett par dem som anordnat ett homeparty i staden.

Dan och Anna tog Gudrun till ett bostadsområde med en spännande vit, funktionalistisk villa, på en delvis snötäckt gräsmatta prydd med videungsbuketter och brinnande marschaller. I huset, som ritats av en ung arkitekt, Sigrid Boethius –Väärt, hade en mycket blandad skara människor samlats, för att få sig lite folkbildning till livs. Det blev nu inte lite, utan mycket, med både frågor och svar om hur det ska gå för Feministiskt initiativ vid valen 2014 och för feminismen i Sverige.

–Ut med rasisterna och in med feministerna, var en av de kraftfullare uppmaningarna Gudrun Schyman levererade den här kvällen. Precis som alla andra, morgnar, middagar och kvällar den senaste tiden. Partajen tar aldrig slut. Inte förrän efter riksdagsvalet i alla fall!

Dan Boeth..Ture Boethius –Väärt var yngst bland åhörarna, som också bestod av Tures pappa Daniel Boethius och den flitigt antecknande värdinnan för partyt, Anna Palm.

TIBBE

F! Göteborg

Lämna ett svar