Avspark för valkampanjen inför supervalåret 2014

Nu är valkampen igång även för Fi. En helg i december träffades, i Stockholm, medlemmar från hela Sverige och peppade varandra inför valen 2014.

Ett av de viktigaste inslagen under dagarna var panelsamtalet mellan ordföranden i Internationella romska och resande kvinnocentret Rosita Grönfors, skådespelaren och regissören Ellen Nyman och forskaren i genusvetenskap, verksamhetschefen för Cinemafrica Victoria Kawesa. Devrim Mavi, tidigare talespersonen för Fi men numera chefredaktör, ledde samtalet om hur kvinnor dubbelbestraffas när de inte tillhör gruppen vita svenskfödda.

Vid kickoffen deltog, från Göteborg, både nya och gamla medlemmar i olika gruppsamtal om allt från ”Ge svar på tal” till ” Förhållandet mellan Unga feminister och Fi”.

 

IMAG0481foto Gudrun Tiberg

Ordföranden i Internationella romska och resande kvinnocentret Rosita Grönfors representerade de romska kvinnorna och forskaren och genusvetaren Victoria Kawesa talade för svarta kvinnor vid ett panelsamtal under kickoffen. Här lyssnar de intensivt på kollegan, skådespelaren och regissören Ellen Nyman, som med elan tog sig an en publikfråga. Foto Gudrun Tiberg

 

 

8

Deltagare från FiGbg vid valkickoffen i Stockholm. Främre raden Ulrika Centervall, Valda Centervall och Gudrun Tiberg. Bakom dem från vänster Stefan Nilsson, Åsa Nilsen, Lisa Eriksson och Tamm Sjödin.

F! Göteborg

Lämna ett svar