Lång dag för Gudrun slutade på Andra Lång

På”2 Lång”, den nyöppnade kvartersscenen för nöje och kultur, på Andra långgatan i Göteborg, höll Gudrun Schyman för tredje gången samma dag, första advent faktiskt, sin omfångsrika folkbildningsföreläsning. Långt över hundra personer ville höra henne men lokalen kunde bara ta 120 personer. De som hade bokat fick sig en duvning i hur det politiska systemet fungerar och vad som finns att göra åt det.
–Fick jag med allt? frågade till sist Gudrun vid 20-tiden. Efter tre homeparties samma dag kan det vara en berättigad fråga. Som tur hade Gudrun fått i sig en varm smörgås, tillagad av delägaren till scenen, Jens Lindvall, innan uppträdandet. Och, jo, hon fick med allt och fick till och med publiken att ställa sig upp och göra Gudruns övning i hur en kan minnas allt hon säger under föreläsningen. Feministiskt initiativ kunde dessutom efter kvällens övningar räkna in nya medlemmar i sin skara.
TIBBE

_Publikbild-1 2 Lång heter scenen där Gudrun Schyman uppträdde på första advent. Foto: Anna Eklundh Lovell

 

_´Gudrun_homepartyLyckligt slut på en lång dag. Frida Sundström, delägare till 2 Lång, tackar Gudrun Schyman med blommor och blader. Foto: Anna Eklundh Lovell

 

F! Göteborg

Kommentera