Grundens dag gav FiGbg idéer

När föreningen Grunden i november bjöd in till politikerutfrågning på Världskulturmuseet representerades Feministiskt initiativ av forskaren i socialt arbete, Julia Bahner. Hon fick med sig nya idéer från dagen.
Benny Rosdahl från Tomelilla pekade på bristande utbildning hos personalen på arbetsförmedlingen. – När man kommer dit för att söka jobb säger de bara att ”du får vända dig till omsorgen”. Jag blir så arg, säger Benny. Och det är fel att vi måste ha med oss våra egna handledare när vi får ett arbete.
De blir en buffert mellan arbetstagaren och hans eller hennes arbetskamrater och hindrar utbytet av erfarenheter.
–Fi har med det här med utbildning av personalen på arbetsförmedlingen i vårt politiska program men inte frågan om handledarna, erkänner Julia Bahner. Det måste vi få med framöver!
Grundens dag firades i år traditionsenligt, inte bara med en politikerutfrågning, där politikerna kom från både riksdagens arbetsmarknadsutskott och från Göteborgs kommun. En utställning om Grundens boliviaprojekt presenterades och det bjöds på underhållning i form av dans och musik.

DSCN0132 (2)
Riksdagsledamoten Eva Olofsson (V) från Göteborg och forskaren i socialt arbete Julia Bahner (Fi) satt bredvid varandra under politikerutfrågningen på Grundens dag i Göteborg. Foto Gudrun Tiberg

DSCN0134 (2)
Forskaren Julia Bahner (Fi), Grundens förbundsjurist Mikael Åhman, Mia Skottborn, från Grunden Göteborg och Maria Chessa, Grunden riks fick en kort pratstund efter politikerutfrågningen. Foto Gudrun Tiberg

F! Göteborg

Kommentera