Internationella kvinnodagen

På internationella kvinnodagen den åttonde mras demonstrerade Fi Göteborg tillsammans med andra organisationer och partier som ingår i åttonde mars-kommitén. Årets tema var Kvinnors rätt till sina egna kroppar, och demonstrationstågets frontbanderoll var ”Stopp, jag äger min kropp!”.

På Götaplatsen höll Marie Demker, professor i stadsvetenskap, ett bra och starkt tal om situationen som råder i världen och om den kamp som drivs för ökad jämställdhet.

Uppslutningen var riktigt bra, totalt deltog ca. 2000 personer vilket är ca. 600 personer fler än året innan. Vi gläder oss över att engagemanget ökar i de frågor som vi brinner och arbetar för! Vi vill också tacka alla er som på olika sätt deltog och som gick med Feministiskt initiativ Göteborg.

Kampen fortsätter!
// Fi Göteborg

8 mars 2013 Viktor Nielsen o Frida Sundblad

Victor Nielsen och Frida Sundblad, FiGbg

8 mars 2013  Viktor Nielsen m fl

F! Göteborg

Lämna ett svar