8 mars-planering

Efter hårt motionsskrivande skickade vi äntligen in våra 24 motioner i fredags – nu är det dags att byta fokus till årets 8 mars!

I onsdags ägnade vi medlemsmötet åt att diskutera vad vårt bidrag ska vara till årets tema ”Kvinnors rätt till sina kroppar”. Alla medverkande organisationers bidrag ska skrivas ihop till ett manifest som skickas till Göteborgs kommunpolitiker. Vi beslutade att vårt tema ska vara Ungdomsmottagningsfrågor, som är kommunens ansvar. T.ex. är dessa ofta inte fysiskt tillgängliga, inte heller alltid har personalen kompetens för att möta unga med funktionsnedsättningar. En annan aspekt är att arbetet ofta vilar på heteronormativ grund, det finns inte alltid t.ex. slicklappar tillgängliga. Ytterligare en viktig fråga rör det slentrianmässiga utskrivandet av hormonella preventivmedel till unga tjejer och kvinnor, och det följer inte alltid tillräcklig information kring dess biverkningar. Det finns helt enkelt mycket att jobba med här som i slutändan handlar om kvinnors (och andra) ungas rätt till sina kroppar och till att få tillgång till en god sexuell hälsa.

Läs mer om 8 marskommitténs arbete och demonstrationen här. Det kommer behövas funktionärer i demonstrationståget bl.a, anmäl er till det!

Där finns också info om kommittémötet på torsdag där vi alla medverkande organisationer ska presentera våra bidrag. Vi har således inget eget FiGbg medlemsmöte på onsdag.

Nedan flyer om andra intressanta aktiviteter den 8 mars!

Väl mött,

FiGbgBild

F! Göteborg

Lämna ett svar