Dagens möte: Motionsverkstad

Förra veckans möte var väldigt produktivt och på mötet i morgon fortsätter vi i samma anda! Den 22 februari är sista dagen att skicka in motioner om förslag på förändringar i nationella politikdokumentet, som kommer att behandlas på nationella kongressen 5-7 april här i Göteborg. Till mötet ska en ha med sig förslag på motioner som en vill skriva, eller idéer till motioner som en vill ha hjälp med att skriva. Kolla gärna upp bakgrundsinformation som kan behövas för att argumentera för förslaget. Självklart går det bra att bara dyka upp och diskutera eller hjälpa till också – inga förkunskaper krävs! Men är du intresserad av något särskilt politikområde så kolla gärna i nationella politikdokumentet för att veta vad som redan står, hur du vill förbättra/ändra det osv.

Några pågående motioner:

  • Köttskatt
  • Språkgranskning av lagboken ur ett heteronormativt perspektiv
  • Förbud mot könade toaletter
  • Lag på kvotering oc mångfaldsarbete till alla offentliga styrelser
  • Demokratiutbildning
  • Nattis
  • Valsedlar för synskadade

Och många fler…

 

Väl mött!

FiGbg

F! Göteborg

Lämna ett svar