Rapport från Vara

I regnrusket i början av oktober satte sig tre fiare från Göteborg på tåget upp till Vara för att träffa gamla och nya medlemmar i trakten.

–Vi kallar det Fika med Fi och har tänkt resa ut i regionen, med jämna och ojämna mellanrum, för att värva nya medlemmar och träffa dem som redan valt att delta i Feministiskt initiativs arbete på något sätt, säger Patrik Erdes, kassör i styrelsen för FiVG, Fi i Västra Götaland.

–Mötet i Vara valde vi att förlägga till Conditori Nordpolen, där man för en vettig penning kan hyra ett rum för några timmar, berättar Louise Thörnqvist, ledamot av FiVG:s styrelse, som drivit frågan om mötet just i Vara.

Det här var första Fika med Fi och det blev att intensivt möte mellan klockan tre och fem den regniga söndagen. Nya och gamla medlemmar lärde känna varandra och efter presentation och inledning av Gudrun Tiberg, sekreterare i FiVG, tog en livaktig diskussion om allt från regionpolitik och motionsskrivande, frågan om kvinnors löner kontra mäns, familjepolitik, socialpolitik, organisering av politikarbete till demokratiutbildning och svårigheter för människor utan skolutbildning, när de anländer till Sverige. Helena Öberg från Vara hade gedigna erfarenheter av just det området och hon delade frikostigt med sig av dem.

Marianne Forslund från Ljungskile frågade om hur det hade varit under Almedalsveckan i Visby och Gudrun Tiberg, som deltog där berättade om det fantastiska seminarium Fi höll, där alla partier var överens om att kvinnolönerna måste rättas till. Tja, moderaterna darrade lite på manschetten men annars var alla partier överens och Gudrun Schyman konstaterade att nu kunde frågan lösas, eftersom alla riksdagspartier var överens. Tyvärr väntar vi ännu på den här motionen i riksdagen. Fi behövs i riksdagsarbetet!

Margareta Solberg från Falköping påminde om hur många år det tog för Kristdemokraterna innan de kom in i riksdagen. Och så fortsatte vi diskussionen under både skratt och med stort allvar. Vi kunde konstatera att vi har både samma uppfattningar i vissa frågor och olika idéer i andra. Precis som det ska vara i ett parti med högt i tak.

Tack för detta alla medverkande!

FiVg

F! Göteborg

Lämna ett svar