Uppstart!

Då har Fi Västra Götaland (som FiGBG är en del av) haft styrelsemöte och dragit upp lite planering inför höstterminen.

Vi har ännu inte lyckats få bokat salar på Sensus, då vårt avtal, som innebär att vi får vara där gratis, också innebär att vi får vänta tills alla andra organisationer bokat upp sig. Men vår plan är att ha möten ca tre ggr/mån, alltså en förändring från senaste året då vi haft möten varje vecka.

Imorgon, tis 28:e, kommer några av oss att gå på ett seminarium på Stadsmuseet;

Jämställdhet i Sverige – En myt eller… Hur är det i Göteborg?

Seminarium i Göteborg tisdagen den 28 augusti 2012 kl 14.00 – 16.30  i Wallenstamsalen på Göteborgs stadsmuseum i samarbete med Europa Direkt Göteborg och Kvinnofolkhögskolan.

Inledning och presentationer

Välkommen och introduktion av moderator Kirsti Kolthoff, Swe Q

Jämställdhet i Göteborg, då, nu och i framtiden, representanter från kommunen

Kvinnokonventionen och Pekingdokumentet med erfarenheter ur ett FN-perspektiv, Carolyn Hannan, f.d. chef för FN:s avdelning för främjandet av kvinnors utveckling

Kommuners jämställdhetsarbete och kvinnokonventionen, Maud Edgren Schori, UN Women Sverige.

Hearing med politiker från olika partier i kommunen

Hör av dig om du vill gå med oss i FiGBG!

 

FiGBG kommer att ansvara för nästa års nationella Fi-kongress och eftersom det är ett stort event är planeringen redan igång i en arbetsgrupp inom FiVG. Är du intresserad av att vara med i detta arbete så hör av dig!

Det vi kommer att behöva göra utöver detta praktiska arbete är att skriva motioner och vi kommer därför att ordna motionsverkstäder varje månad fram till kongressen. Det innebär att vi går igenom Fi:s nationella politikdokument och skriver motioner om sånt som vi vill ändra, lägga till eller ta bort. En stor chans att påverka Fi:s politik med andra ord och vi vill såklart vara så många som möjligt! Om du har något särskilt du vill skriva om eller tipsa andra att skriva om så hör av dig!

 

Andra event som vi kommer att delta på den närmsta framtiden:

21 sept Internationella dagen för fred (FiFred deltar)

22 sept Cykeldemonstration i Göteborg

 

Är man ny och nyFiken går det självklart bra att bara dyka upp så avsätter vi en stund i början av mötet till introduktion!

 

Hälsningar,

FiGbg

F! Göteborg

Lämna ett svar