Rapport från mötet 15/2

Hej alla!

På mötet på Sensus i onsdags jobbade vi på att hitta nya strategier för att jobba på vår politik. Den största förändringen vi ska prova nu är att låta två eller tre (fler om det behövs) möten handla om samma ämne.

Vi bestämde oss för att börja jobba på den kommunala utbildningspolitiken (för att börja någonstans) och utgå från vårt kommunpolitiska dokument, F! Österlens och övriga partiers politik i kommunen. Vi tre som var på mötet igår har delat upp några partier mellan oss (men inte alla, mer om det strax) och tanken är att vi presenterar huvuddragen i respektive partiers politik på nästa möte och sen tillsammans kompletterar och ändrar vår egen så att vi när vi är klara har världens bästa och kompletta kommunpolitik.

Partierna som vi tre ska titta på till nästa gång är F! Österlen, S,M och Fp och kvar är alltså C, Mp, V, Kd, Sd och ev. Vägvalet. Vad vi hade tänkt är att också ni som inte är med på mötet genom det här mailet får reda på att det finns saker att jobba med 🙂 Så kan den som kommer på nästa möte, och har lite tid över, välja något/några av de andra partierna, hitta deras utbildningspolitik, läsa in sig på nästa möte (vi tänkte avsätta en halvtimme åt det då), kort presentera de viktigaste punkterna och sen eventuellt föra in något därifrån i vår politik.

Vi tycker att det här är en bra idé till arbetssätt (det innebär inte riktigt så mycket jobb som det verkar när det radas upp så här), vad tycker ni?

Vi pratade också om panelsamtalet om feminism som var i ABF-huset i tisdags kväll och som jag och Hanna var på och om att vi kommer ha en debatt/föreläsning på hbtq-festivalen! Jonas Göthner i Stockholm kommer att ha fixa det, Sissela (m fl) kommer att prata och jag är kontaktperson i Göteborg.

Ha det fint!
Jonathan

F! Göteborg

Kommentera