Debatter i fullmäktige och samtal med demonstranter

Text: Louise Thörnqvist

I skrivande stund pågår kommunfullmäktige. Hittills har bland annat ärendet Göteborgs stads strategi mot hemlöshet behandlats och klubbats igenom. Vår ledamot Sanna Ghotbi var uppe och talade och framförde vikten av att papperslösa och utsatta EU-medborgare omfattas av socialtjänstens stöd och insatser och vår gruppledare har varit uppe och talat om vikten av att inkludera transpersoner i statistiken och i strategin. Under kvällen har även ärendet som behandlade de reviderade riktlinjerna för individuellt stöd till personer med funktionsnedsättning behandlats och ärendet har återremitterats vilket var vår åsikt att så skulle ske. Julia Bahner var uppe och framförde åsikter om daglig verksamhet.

Under kvällen har också en demonstration pågått utanför den sal där kommunfullmäktige har sitt möte. Demonstrationen anordnades av elever, föräldrar m fl mot nedskärningar på Karl Johansskolan. Våra ersättare i kommunfullmäktige Gudrun Tiberg och Louise Thörnqvist var ute och samtalade med två föräldrar – dock kan vi inte påverka vad som sker i Majorna-Linné på grund av att vi inte har plats i stadsdelsnämnden där, ännu.
Kvällens debatter fortsätter!

Syntolkning: Vår ersättare Gudrun Tiberg pratar med en förälder angående nedskärningarna i skolan i samband med demonstrationen.

Syntolkning: Vår ersättare Gudrun Tiberg pratar med en förälder angående nedskärningarna i skolan i samband med demonstrationen.

F! Göteborg

Kommentera